Mjölkfria och glutenfria Drömmar

Jag gjorde dubbelsts på en gång så blev ca 24st (lite deg slank ner i magarna) men tror att vi gjorde dem lite stora. Så halverar man storleken på bollarna får man ju nästan 48st kakor på dubbelsats. A och O är allt inte lägga dem för tätt, de smälter ut jättemycket!
Du behöver:
• 50g Smör
• 1 1/2 dl Socker
• 1 tsk Vaniljsocker
• 1/2dl Rapsolja
• 1/2 tsk Hjortronsalt
• 2 dl Mjöl
- • Sätt ugnen på 150˚C.
- • Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
- •Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen.
- •Arbeta in resten av mjölet.
- •Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- • Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt på plåten innan du flyttar dem, annars smular de sönder.
Hoppas du gillar dem! ☀️