Maräng och Daimtårta

Jag tror detta recept finns i bloggen men den är så god att den förtjänar ett till.
Super enkel att göra och är bra att ha i frysen som extra fika när man får spontan besök.






Du behöver:
3 ägg
2dl socker
5dl grädde
6 st dubbel daim

Gör så här:
• Knäck äggen och dela på gulan och vitan i två olika bunkar. Det får inte komma någon som helst gula i den med äggvita, då blir det ingen maräng.
• Vispa äggvitan och tillsätt 1dl socker, llite i taget under vispningen. 
• bred ut maräng smeten i två cirklar, som en tårtbotten, på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda på 150 grader i ca 30 min
• vispa äggulan med 1dl socker 
• Vispa nu grädden i en egen bunke och när denna blivit hård så blanda ner det med ägggule smeten.
• krossa alla paketen med daim men spara en till garneringen. Häll ner dessa i grädd/ägggule smeten. Blanda runt.
• När marängbotten har svalnat så varvar du med daimsmeten och marängbotten. Och dekorera med den sista daimen överst.

Ha en fin dag!