Mjölkfria och glutenfria Drömmar

Testade och gjorde mjölkfria drömmar som blev en riktig hit! Dessutom är de glutenfria så perfekta till kalas när man har allergiker :) 

Jag gjorde dubbelsts på en gång så blev ca 24st (lite deg slank ner i magarna)  men tror att vi gjorde dem lite stora. Så halverar man storleken på bollarna får man ju nästan 48st kakor på dubbelsats. A och O är allt inte lägga dem för tätt, de smälter ut jättemycket! 

Du behöver: 
• 50g Smör
• 1 1/2 dl Socker
• 1 tsk Vaniljsocker
• 1/2dl Rapsolja
• 1/2 tsk Hjortronsalt
• 2 dl Mjöl

  1. • Sätt ugnen på 150˚C.
  2. • Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. 
  3. •Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. 
  4. •Arbeta in resten av mjölet.
  5. •Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. • Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt på plåten innan du flyttar dem, annars smular de sönder. 

Hoppas du gillar dem! ☀️