Maräng och jordgubbstårta med chokladtryffel

Vilken underbar midsommar vi haft det! Och ätit min absoluta favorit sommar tårta som jag bara måste dela med mig av. Det här är en tårta som jag endast bakar till midsommar, bara för att förgylla smaken extra.

Vi gör alltid två tårtor bara för att :) Det blir aldrig något över så att säga!

Du behöver:
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
400g färska hallon

Garnering
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon

Gör så här:
• Börja med tryffeln då den ska hinna svalna ordentligt. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
•Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
• Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
•Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.