Kärleksmums
Dessa gjordes till min mormors kalas och syster är helt klart bäst!
Ingredienser
Kaka
- 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 2 dl starkt kaffe eller vatten
- 200 g smör eller margarin
- 5 ägg
- 4 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 3 1/2 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 60 g smör eller margarin (60 g motsvarar 4 msk)
- 3 msk kallt starkt kaffe
Garnering
- ca 2 dl riven kokos
Så här gör du: - • Sätt ugnen på 200˚C.
- • Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 30 bitar).
- •Kaka: Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Koka upp vätskan i en kastrull. Skär matfettet i mindre bitar lägg det i kastrullen för att smälta.
- •Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Vänd ner matfettsblandningen och blanda om väl.
- •Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna i långpannan.
- •Glasyr: Sikta florsocker och kakao i en bunke. Smält matfettet och blanda ner kaffet. Rör ner det i sockerblandningen och rör glasyren slät. Bred glasyren på kakan.
- •Garnering: Strö på kokos. Skär kakan i bitar.
- Ha fin lördag!