Kärleksmums

Hur goda är inte kärleksmums? De måsta bara var lagom mjuka och ha mycket frosting så är jag helt såld! 

Dessa gjordes till min mormors kalas och syster är helt klart bäst! 

Ingredienser 

    Kaka

    • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
    • 2 tsk bakpulver
    • 4 msk kakao
    • 2 dl starkt kaffe eller vatten
    • 200 g smör eller margarin
    • 5 ägg
    • 4 dl strösocker
    • 1 msk vaniljsocker

    Glasyr

    • 3 1/2 dl florsocker
    • 2 msk kakao
    • 60 g smör eller margarin (60 g motsvarar 4 msk)
    • 3 msk kallt starkt kaffe

    Garnering

    • ca 2 dl riven kokos
      Så här gör du:
      1. • Sätt ugnen på 200˚C.
      2. • Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 30 bitar).
      3. •Kaka: Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Koka upp vätskan i en kastrull. Skär matfettet i mindre bitar lägg det i kastrullen för att smälta.
      4. •Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Vänd ner matfettsblandningen och blanda om väl.
      5. •Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna i långpannan.
      6. •Glasyr: Sikta florsocker och kakao i en bunke. Smält matfettet och blanda ner kaffet. Rör ner det i sockerblandningen och rör glasyren slät. Bred glasyren på kakan.
      7. •Garnering: Strö på kokos. Skär kakan i bitar.




    • Ha fin lördag! 

    Kommentera här: