Enkla brownies med Nutella frosting
Kladdkakan är ju en given, enkel favorit men för att avancera lite utan att det blir krångligt, så sattsa på en brownie.
Denna gör du helst dagen innan så den kan stå kallt och stelna. Detta gör att du kan grädda den kortare tid och få en segare och kladdigare kaka. Än om du gräddar den längre, då blir den torr.
Jag bjöd på denna kaka på jobbet och de blev helt galna. Choklad + kvinnor = sant 😊



Recept
Du behöver:
• 100 G Vallnötter
• 150 g smör
• 100 g choklad (gärna mörk)
• 3 st ägg
• 3 dl socker
• 0.5 tsk bakpulver
• 2,5 dl vetemjöl
• 0.5 dl ljus sirap
Frosting:
• 50 g mjukt smör (ej smält)
• 100g Philadelphia naturell ost
• 2 dl nutella
• 2 florsocker
Gör så här:
• sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 20x20
• Smält smöret på svag värme, i en kastrull och lägg i chokladen. Rör tills de båda är smälta och smeten är jämn. Låt den svalna medans du gör de andra.
• Hacka nötterna (kan ju självklart uteslutas om man vill)
• Vispa äggen och sockret till en ljus, luftig smet.
• Blanda mjölet och bakpulver i en seperat bunke. (Detta för att bakpulver ej kan verka på egen hand utan behöver mjölet.) blanda ner i ägg smeten.
• blanda ner chokladblandningen och rör tills de blandar sig väl
• Till sist så häller du i sirapen.
• häll i formen och grädda i ugnen ca 15 min. Beror helt på din ugn, men kakan ska vara lös när du tar ut den. Alltså inte klar.
Det är därför den ska stå i kylen under natten.
• låt kakan svalna innan du breder på frostingen, annars smälter den.
Så här gör du frostingen:
• Häll alla ingredienserna i en bunke och vispa tills det blir en jämn smet.
• ibland kan man behöva lite mer nutella och lite mer florsocker, beroende på hur lös smeten blir. Beror helt på vilken temp smöret har när du startar.
• Bred ut på din svalade kaka och in i kylen.
Hoppas den smakar 😃