Chokladbollar på mitt vis
En populär boll till alla barnkalas är den berömda chokladbollen. Efter att ha rullat X antal 100 bollar så tröttnade jag på "grund receptet" och valde att hitta på lite eget.
Jag har lagt till smält choklad för ökad choklad smak samt en skvätt sirap för seghetens skull.
Om jag gör bollarna till bara vuxna brukar jag öka på mängden kaffe också. Men den är ju en smak sak. Dessutom brukar jag göra dem ganska stora så det blir som "en boll var". Som dessa på bilden.
Diskussionen om de ska rullas i kokos eller pärlsocker går alltid het här hemma. Alla vill ha olika •skratt• Så för att göra alla nöjda gör jag hälften/hälften.
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kaffe (ska vara kallt)
50g smält choklad
1 msk sirap
Kokos eller pärlsocker
Gör så här:
• Rör samman smör och socker till en porös konsistens.
• Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en deg med händerna.
• Tillsätt smälta chokladen och sirapen och knåda vidare.
•Strö ut kokos eller strösocker på en tallrik.
•Forma degen till bollar och rulla dem i kokosen alternativt strösockret.
•Placera chokladbollarna i kylskåp eller sval och låt stelna.
Lycka till!