Äppel o kanel Muffins med mandelflan

Muffins är väldigt smidigt att ha hemma när man får oväntat besök, vilket vi får ett par gånger i veckan 😉

Lätta att frysa in och tinar snabbt så i veckan här passade jag på att fylla frysen igen med mina favoriter, äppel o kanelmuffins.


Du behöver:
1,5 dl mjölk
75 gram margarin
3 st ägg
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3 st äpple(n), gärna syrliga
1 tsk kanel
1/2 dl mandelflan

Gör så här:

•Sätt ugnen på 200°C
•Skala äpplena och skär i små bitar.
•Vispa ihop ägg och socker.
• Blanda alla resten av de torra ingredienserna i en annan bunke. • Häll ner det i din ägg smet och vispa.
•Tillsätt smöret under omrörning och när detta blandat sig väl, tillsätter du mjölken.
• Lägg ner äppelbitarna och rör om

•Häll smeten i formarna. Fördela jämnt. Det ska inte vara fyllt mer än till ca 2/3 av formarna. Smeten är lagom till 12 stora formar eller 16 små muffinsformar.
•Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 15 minuter.

Servera gärna äpppelmuffins lätt varma med ett glas mjölk.

Lycka till!

Kommentera här: