Äppel o kanel Muffins med mandelflan
Muffins är väldigt smidigt att ha hemma när man får oväntat besök, vilket vi får ett par gånger i veckan 😉
Lätta att frysa in och tinar snabbt så i veckan här passade jag på att fylla frysen igen med mina favoriter, äppel o kanelmuffins.
Du behöver:
1,5 dl mjölk
75 gram margarin
3 st ägg
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3 st äpple(n), gärna syrliga
1 tsk kanel
1/2 dl mandelflan
Gör så här:
•Sätt ugnen på 200°C
•Skala äpplena och skär i små bitar.
•Vispa ihop ägg och socker.
• Blanda alla resten av de torra ingredienserna i en annan bunke. • Häll ner det i din ägg smet och vispa.
•Tillsätt smöret under omrörning och när detta blandat sig väl, tillsätter du mjölken.
• Lägg ner äppelbitarna och rör om
•Häll smeten i formarna. Fördela jämnt. Det ska inte vara fyllt mer än till ca 2/3 av formarna. Smeten är lagom till 12 stora formar eller 16 små muffinsformar.
•Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 15 minuter.
Servera gärna äpppelmuffins lätt varma med ett glas mjölk.
Lycka till!