Passionfrukts cheescake
Ihelgen provade jag att göra en passionfrukts cheescake som blev otroligt fräsch!! Jag tycker ju helt klart att cheescake är bland det lättaste man kan baka, så om någon känner sig lite osäkert i köket så är det en cheescake man ska ge dig på :) Den blir till ca 10-12 bitar
Till denna smarriga sak behöver du:
Ingredienser
150 g digestivekex (10-12 st)
50 g smör eller margarin
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Glasyr:
1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter
Tillagning:
• Finfördela kakorna. Ochmitt bästa tips är att lägg kakorna i en påse, lägg den på golvet och gå sedan på påsen. vips så är allt fin fördelat!
• Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Ställ i kylen.
• Lägg gelatinet i vatten ca 5 minuter.
• Dela äggen i gulor och vitor.
• Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
• Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
• Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
• Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
• Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter.
• Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
• Ta fram formen och bred ut geléet så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills geléet stelnat, minst 1 timme
Vid servering så lossa tårtan från formen runt kanten och tag bottnen med en kniv.
Sedan är det bara att avnjuta denna ljuvliga cheescake!
Kram Madde