Stekta kaneläpplen med mascapone kräm och kex

Idag på Ica hittade jag ett super spännande recept på kaneläpplen. Vilket är en stor favorit i vår familj men ingen hade testat att äta dem varma.

Ändrade lite i receptet efter min smak så vill ni ändra något så bara att testa 😊
Detta recept räcker till 4 portioner men om man gillar "smet" så kan jag tycka att det blir lite lite av det. Prova att dubbla 😊

Ingredienser:
250 g mascarpone
4 msk florsocker
1/2 citron
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
2 tsk kanel
10 kex efter smak men gärna med lite salt

Gör så här:
• Blanda mascarpone med florsocker och citron saften. Börja gärna med lite och öka på. Alla gillar olika mycket syrlighet.
• Dela och kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stek klyftorna i matfettet tills de får fin färg, strö på kanelen och stek dem tills de blir lätt mjuka.
• Lägg äpplena i en form eller portionsformar, fördela mascarponecrèmen på och strö på grovkrossade kex

Hoppas ni gillar det!

Kram Madde 🌸

Kommentera här: