Halloncheescake med vaniljtopp
Igår hade jag ett trevligt homeparty så självklart passade jag på att baka lite. Det blev en smarrig halloncheescake med vaniljtopp. Några moment men sååå värt det!c
Det här behöver du:
Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning 1:
400 g Philadelfiaost eller liknande färskost
200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR:
Börja med botten. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda i 180 graders ugnsvärme, mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1. i matberedare eller med stavmixer i en bunke. Kör till jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 25-30 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllning 2. och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Låt svalna helt innan kakan stjälps upp. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Servera gärna med rårörda hallon.